Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Linker

Inspirasjon

"HE PUNAWAI KAHE WALE KE ALOHA"
Kjærlighet er en overstrømmende kilde.

Kraft og Glede - the Spirit of Aloha
Hawaii øyene i Stillehavet er kjent for the Spirit of Aloha. Den fulle betydningen av Aloha overgår det som kan uttrykkes i ord. En forenklet oversettelse er "den gledesfulle (oha) delingen (alo) av livsenergi (ha) i nuet (alo)". Aloha brukes også som en velkomst- og avskjedshilsen fordi den også uttrykker en anerkjennelse av at vi er forbundet i et større fellesskap.

Kraft og Glede er velkjent! Denne holdningen til livet har de store mestrene lært fra seg i forskjellige språkformer gjennom alle tider. På Hawaii har Kraft og Glede vært en livsstil.

Den gylne regel for Kraft og Glede er " gjør mot andre hva du ønsker de skal gjøre mot deg".
Kraft og Glede holdningen legger vekt på toleranse, tilgivelse og samarbeid ved å utvikle utvidet bevissthet, indre styrke, evne til anerkjennelse og opplevelse av fellesskap med alt liv.

I dagens samfunn har vi lært mye om å tenke og handle som "krigere". Er vi omgitt av en holding om at verden er et farlig sted, vil det være naturlig å ta "et øye for øye, tann for en tann" holdningen. Vi forsøker da å bekjempe til forskjell fra å harmonisere motstanden vi møter.
Det er en vei som tilsynelatende har gitt oss følelsen av å oppnå seire, men kun kortsiktig.
I en tid hvor vi konfronteres med konsekvensene av våre handlinger, er det nødvendig å dyrke mer varige, livsbekreftende holdninger. Kraft og Glede er en slik bekreftende holdning til livet!

Anne-Kristine Tischendorf, 2004

Share on Facebook

Logg inn