Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Huna filosofi

Huna er både en livsfilosofi og praktiske teknikker for positivt endringsarbeid. Med Huna bevisstgjøres du og lærer tilnærminger for å håndtere utfordringer på en konstruktiv måte. Det du lærer på kurset vil du kunne bruke og la komme deg til nytte i alle aspekter av ditt profesjonelle så vel som private liv.

Huna betegner noe som er "hemmelig" eller godt skjult, det vil si en forståelsen vi må anstrenge oss litt mer for å komme til.
Huna kommer fra det gamle Polynesia. For lenge siden utviklet Polynesierne i Stillehavet en filosofi om samspillet mellom kaos(hu) og orden(na) og hvordan det påvirker samspillet mellom mennesker, dyr og naturen. Prinsippene er de samme for oss i dag!

Kursene tar utgangspunkt i dr. Serge Kahili Kings presentasjon av den hawaiiske Huna filosofiens 7 praktiske ideer:

Bevisstgjøring - Første skritt er å bli oppmerksom på hvordan vårt språk speiler våre tanker, holdninger, meninger og opplevelse.
Det hawaiiske språket er en spennende referanse, og belyser sammenhenger og verdier som kan være til stor inspirasjon!

Frigjøring - Hvilke grenser og begrensinger lever vi med? Når og hvordan flytter vi grensene våre? Mental og fysisk frigjøring håndterer stress
og kan åpne for uanede muligheter.

Fokusering - Oppmerksomheten er som en muskel som kan utforskes og trenes. Klargjøring av intensjoner og mål krever at vi mobiliser denne "muskelen".

Tilstedeværelse - Livet er her og nå! De valgene vi tar for vår fremtid og hvordan vi forholder oss til vår fortid skjer i nuet.
Med hjelp av sansene kan vi skjerpe vår handlekraft.

Kjærlighet - Lykke er i praksis et valg vi tar. Å si JA til livet er å verdsette det som er.

Autoritet - Bli bevisst hva som påvirker selvfølelsen og hvordan du kan øke egen og andres selvtillit.

Visdom - Virkningen er sannhetens målestokk, sies det i Huna. Med dette menes det at ingen metode er hellig, så vær ydmyk for at det er
alltid er en annen mulighet!))

Share on Facebook

Logg inn